Kan du hjälpa mig? Stod i meddelandet från Gina.

Swish 0764421008

Barnen återvände till farfar i Rumänien för ett par månader sedan. Det fungerade inte att smälta in i Malmö. Dom har bott med farfar i Rumänien under nästan hela sin uppväxt medan föräldrarna befunnit sig i europeiska länder och sökt försörjning. Gina är kvar i Malmö och skickar pengar för barnens skolgång och försörjning. Barnens pappa, Valeriu, dog oväntat i fjor. Livet måste gå vidare även under svåra förhållande. Julen är den tid då familjer samlas. Långt ifrån alla i världen har den möjligheten men Gina hoppas. Hon vill åka hem till barnen för att fira helgen med familjen. Barnen längtar och säkert hoppas dom att mamma skall ha med sig något mer än vad vardagen inneburit.

Jag vill gärna hjälpa min Romska vän men förmår bara en del. Trots att hon arbetar varje dag så har hon inte lyckats spara så det räcker till resa och något extra att sätta på bordet när hon kommer hem till byn Tirgu Jiu i Rumänien. Många har lärt om hennes liv genom boken som journalisten Erika Oldberg skrev. Många har mött henne i Malmö. Kan vi tillsammans göra livet lite lättare för Gina och familjen så är hon mycket tacksam. 

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s