Bryter tystnaden med en sång …

Det är sällan jag hänvisar till denna sidan. Nu fastnade jag av nyfikenhet, läste och bläddrade ner en lång stund. Intressant. Ofta väl formulerat. Avgiften är betald men inte en bokstav efter en annan har placerats här på mycket länge. Ändå skriver jag nästan varje dag något någonstans. Inte skall jag vara blygsam. Tjosan Hoppsan – jag skriver bokstäver – alltså finns jag. Funderade på vad jag har att komma med för att aktualisera sidan. Egentligen inte mycket om jag behöver fundera. Men en sak som hänt och händer vill jag gärna puffa för. Jordbandet släppte några låtar på Spotify och en musikvideo på Youtube. SVT1 hälsade på hos kollektivet ModerJord och Jordbandet medan vi gjorde musikvideon. Vad som blev av det kan vi se i programmet Sverige den 29 september kl 18.15


Så blev det i alla fall ett inlägg så här i slutet av sommaren. Fortfarande härligt varmt. En del får klimatångest, nya underliga ordkombinationer dyker upp, -rädda klimatet, ungefär som att ropa rädda eftermiddagen. Det enda vi kan vara absolut säkra på är att morgondagen inte blir som igår. Det gäller även för klimatet. Sedan tidens begynnelse går kurvor upp och ner. Att mänskligheten behöver skärpa sig är övertydligt klart. Men skrämsel, ångest, avgift och uppgivenhet är inte del av lösningen.
Lite ”feel good” skadar inte menade vi när vi spelade in låten som saknar pekpinnar och domedagsprofetior. Den skulle heta ”I vårt gröna rum” men den titeln var upptagen på Spotify. Istället blev det bara ”Gröna Rum”. Vi syftar då på den härligt livgivande naturen som vi menar är ett bättre alternativ att gå in i än väggen.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s