Semester (av latin semest`ris -som räcker sex månader (!?) Nordstedts uppsl. -62)


Kloka människor som jag känner säger, -äntligen skall vi leva på riktigt ett tag. Vad är det? Leva riktigt några veckor. Året består av flera årstider och många hundra dagar. Jag förstår man är glad för att vara ledig på sommaren och göra något man sett fram emot. Om man har råd. Kanske sparat hela året för ett par veckor sommarliv, inte minst för barnen. Hur blev det så? Att mänskligheten slitit i sitt anletes svett i många generationer det har jag lärt. Förstår att det måste vara så när prästerskap, kunglig och ekonomisk överhet styr och skall tillfredsställas. Men nu, när vi alla gått i skola och kan både läsa och skriva. Enligt vad vi lärt får vi även säga högt allt vad vi vill och tycker. Demokrati och yttrandefrihet. Två fina ord som hårdexploateras av de som styr och håller oss i god ordning. Men varför måste stor delen av lönen gå till boendekostnad? Är det ett rimligt pris för att vistas i en kub. Att man sen med enkel psykologi och raffinerad teknik kan få folk att ta till sig en rad kostsamma och meningslösa vanor, som att gå med en vätskefylld pappmugg på gatan och bära kläder med reklam för exploatören och i övrigt acceptera en styrd konsumtion och anstalter att ha barnen på medan man gör samhällstjänst för att kunna deltaga i konsumtionen.
Ojojoj och så vidare. Tänkte att det borde hända något på sidan lite oftare och plockade fram 1575 bokstäver från tangentbordet på 17 minuter och fick dem att bilda 280 ord. Ursäkta om dom kom i tokig ordning. Jag vet att just den institution som omhändertar ditt barn är bra, helt ok.

Shit, vad tokigt det kan bli. Vid närmre eftertanke, eller rättare sagt efter att hört någons åsikt om texten, så får jag ju be om ursäkt till alla. Jag menar, vi är ju alla olika och väljer därefter. Och jag vet, det är toppen med dagis. Var skulle man annars hitta någon att leka med? När jag var barn kryllade det av ungar på gården. Idag hörs inte barns skrik och skratt i bostadskvarteren. Vi har ett annat samhälle. Det är dit jag vill komma, -helt subjektivt, tycker jag det är hög tid för uppgradering. För många år sen sa en vän att den revolution vi behöver handlar om moral och värderingar. Till viss del, kan vi se en sådan ta form nu. Occupy-rörelsen som går som en löpeld över världen handlar i hög grad om detta. Man protesterar mot bankers och andra exploatörers omoral och det gamla samhällets värderingar behöver revolutioneras för att något nytt skall växa fram. I våra egna kvarter växer miljömedvetande och sociala rörelser. Hoppfullt. Men det kunde gå fortare och det borde hänt för länge sen. Ett annat samhälle är möjligt. Många vill gott, inte bara för egen del, men långt ifrån alla kan välja som man vill och förstår. Det gamla systemet suger. Trots fantastisk teknisk och annan utveckling jobbar vi ofta mer än bonden gjorde för hundra år sen. Och måste det vara dyrt att bo? Så länge vi låter oss styras av en samhällsklass, som tjänar mer i månaden än många gör på ett år, så går det långsamt för den utveckling som är möjlig. Tänk vad häftigt vi skulle ställa till det om inte alla måsten fanns. Naturligtvis under ansvar. Vi är ju empatiska ansvarsfulla personer som har en fantastisk potential om vi bara inte måste …

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Semester (av latin semest`ris -som räcker sex månader (!?) Nordstedts uppsl. -62)

  1. Dag skriver:

    Ja! Det är sant som de säger: Minervas uggla flyger i skymningen.
    Vi ser den. Alla ser den och snart kan ingen tala emot det som är.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s