2012 är nu!

Jag har personnummer adress och inget olagligt i fickorna så jag fortsätter lugnt mot poliskontrollen, och passerar ostörd. Det är bara en vecka sen det hände sist. Gatan totalt blockerad och alla i fordon kollas. Det sker på Möllevången i Malmö, där mångkulturen blomstrar och bevisar att den är möjlig och berikande. Här är vackert i sommaren men tusentals vuxna och barn lever i skräck för att fångas. En pojke hämtades vid besök på ungdomspsyk /BUP/ och skickades ur landet. Man jagar papperslösa på restauranger och i butiker. Och på gatan.      Lokala makten lyder sin överhet och jagar människor. Många i lokalbefolkningen inser flyktingars motiverade skyddsbehov och gör vad man kan för att lindra deras svåra situation. Ett fantastiskt initiativ tycker jag är www.malmofristad.seTänk om malmöborna tar ställning mot Europas grymma asylpolitik och lyckas skapa en fristad för de som behöver det. Vi skulle vinna världens folks respekt och vår stad skulle växa på många sätt.               

En positiv händelse i området var Baobabfestivalen. I I två dagar över ett stort område i Malmö Folkets Park, i två stora tält, många mindre och på gräsytorna där i mellan, pågick ett livligt folkliv. Massor av artister och musik. Många händelser för barnen. Alla jobbade ideellt och allt överskott går till en skola i Guinea Conakry. Sedan 2007 har några personer genom föreningen Positiv Footsteps finansierat gratis skolgång för 150 barn, Baobabschool. Man har gjort det bl.a. genom festivaler, först i Spanien och Frankrike, och nu för tredje gången i Malmö. Ett direkt och meningsfullt stöd genom vänner vi litar på. Och festivalen var succé. Du kan kolla på http://www.baobabschool.org/

I övrigt fortsätter sommaren. Det vet vi ganska säkert. Men hur människan skall bete sig under 2012 har vi ännu inte sett. Baobabfestivalen var en mycket kärleksfull tillställning med massor av empatiska människor. Någon där sade, med hänvisning till det myckna snacket om vad som skall hända 2012, -detta är 2012-, och jag hoppas det är sant. För jag vet hur det känns att vara bland många kärleksfulla människor som vill gott. Då finns inga begränsningar för vad vi kan uppnå. Allt är möjligt. Så e de!

 

 

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s