Det där om Occupy Wall Street The Lego Set (långt nedan) ..

… är ett skämt. Comedy-kollektivet POYKPAC från Brooklyn, New York har gjort YouTube-inslaget som ett inlägg i debatten om polisens hårdhänta behandling av aktivisterna i den världsomspännande makt-kritiska gräsrotsrörelsen som nu sprider sig som en löpeld.
Ett annat kollektiv, Adbusters, har i hög grad medverkat till händelsernas utveckling och sänder dygnet runt, filmade inslag från händelser på olika håll. Flera gånger under dygnet sänds meddelanden från gruppen Anonymus. Fria producenter av film, musik och text har fått en plattform. Aktivister utvecklar nätverk och kommunikationsmetoder. http://www.adbusters.org/campaigns/occupywallstreet
Hörde ett radioprogram från San Fransisco om vart Occupy-rörelsen är på väg. Ett ring in och säg nått program. Frågan var vilket steg man ansåg rörelsen bör ta på det nya året och vilken utveckling man hoppades se. Representanter för fem ockupationsgrupper var uppkopplade per telefon och lyssnare ringde in. Ockupanterna var kloka och de som ringde in hade både fantasifulla och radikala idéer att föreslå. Det ser ut som om det som började med den Arabiska Våren och sedan tog fäste på Wall Street den 17 september har kommit för att stanna åtminstone för överskådlig framtid. När människor talas vid om sin situation inser man snabbt att man delar likartade problem och ser bättre lösningar än vad överheten föreslår.
I Köpenhamn har polisen för andra gången på kommunens uppdrag röjt bort Occupy Denmark´s protestläger på Rådhusplatsen, centralt i staden. -Vi kommer att återuppstå tills det lyckas att förändra världen-, svarar aktivisterna som varit på plats sedan 15 oktober.
Occupy Sweden´s hemsida förklarar tydligt motiv och ställningstagande samtidigt som man länkar till händelser, i samma anda, som man känner till. http://occupy.se/
En trettiominuters version av bakgrunden till händelserna lyfter jag fram från långt ner på sidan och lägger här: http://www.youtube.com/watch?v=tGk5ioEXlIM&feature=player_embedded#!        …. och det hade ju varit enklare om länkarna varit aktiverade om någon är nyfiken att kolla, men ingen har visat hur man gör och jag har inte kommit på det själv. Feedback alltid kul, ngraord@gmail.com eller till kommentarsfältet.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Det där om Occupy Wall Street The Lego Set (långt nedan) ..

  1. Occupy Sweden skriver:

    ”När människor talas vid om sin situation inser man snabbt att man delar likartade problem och ser bättre lösningar än vad överheten föreslår.”

    🙂 ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s