Sista dagen på solåret 2011

Det händer inte mycket här på sidan. Lyckligtvis är det helt motsatt i livet. Både i det som sker nära och i det som sker stort. Intressanta skeenden refereras över nätet, -berättas vidare. Även i Väst samlas folk på gatorna. Det började den 17 september på Wall Street New York USA, som en fortsättning på den Arabiska Våren, man samlades i protest mot ett girigt system och korrupt ledarskap. Och det har spritt sig, under enkla allmän-mänskligt kloka paroller, samlas man över stor del av världen.

Och i Malmö sker ett livligt kulturliv. Inte minst på gräsrotsnivå. Kontrapunkt bygger färdigt för att kunna verka med full kraft kommande året. Lokaler, utrustning och kunnigt kärleksfullt nätverk som gör det bästa man kan. Och det skall bli nyårsfest.

Stängslet kring Stad Solidar, där husmurarna växer, bär ännu spår av Galleri Stängslet och får ibland nya dekorationer.

Jag är fascinerad av mycket som jag ser, lär och hör. Det tror jag fler skulle vara om de hade tid och möjlighet att upptäcka. Jag förvånas över hur lite kloka människor vet när dom bara har tillgång till mainstream- och gammelmedia. Det framstår allt tydligare hur beskuren och censurerad den bild är som de maktägda mediaföretagen levererar. Inte för att man censurerar på tydligt sätt men journalistkåren och dess villkor är så skickligt tillrättalagda att det krävs väldigt lite fingervisning för att somt blir stort och annat blir inte alls.

Genom nätet och sociala medier berättar nu alla om allt för alla. Många hittar nätverk med den kunskap eller det utbud man söker. Den som undrar om vad som händer i världen, vilka möjligheter som finns, upptäcker snabbt att landet ligger öppet.

Massor av informationsvägar växer fram ….

Kommentera gärna och eller maila ngraord@gmail.com om vad som kan vara fortsättning på en sida som denna, eller andra idéer,  för kommunikation är viktigt nu.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s